Primary 6 SA1 Revision 2

P6-SA1-Ex 2

Ans:

1–  5 girls

45 kg — 42 kg = 3 kg

Each girl’s aver­age weight increased by 3 kg

60 — 45 = 15 kg

15 kg ÷ 3 kg = 5 girls

Con­tinue read­ing

  

Primary 6 SA1 Revision 1

P6-SA1-Ex 1

Ans:

1–  3

2–  2

Dis­tance –>  Time × Speed

25/60 × 60 = 25 km

 

3–  3

4–  3

Total age –>  2u + 7u = 9u

9/7

Con­tinue read­ing

  

Maths Group Tuition Classes

Maths Group Tuition (4 — 6 stu­dents) at Still Road.

Avail­able slots:

Wed: 4 — 6 p.m.

Sat: 1 — 3 p.m.

I have more than 17 years of expe­ri­ence.
Inten­sive drilling on prob­lem sums

Free work­sheets and test papers.

Improve­ment guaranteed!

Afford­able and effective!

4 lessons (2 hours each) for $120

1 free trial class

For more infor­ma­tion, call/sms me at 9160 3500, email me at ange@talkingmaths.com

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
  

Primary 5 April Review 3

P5-Apr-Review 3

Ans:

1–  3

2–  3

2  3/4  = 11/4

11/4  =  22/8

 

3–  2

6   :   8    =   3   :   4
=   9   : 12

Con­tinue read­ing

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
  

Primary 4 April Problem Sums 5

P4-PSP-Apr-Ex5

Ans:

1–  2822 peo­ple

243 × 4 = 972 men

972 + 243 = 1215 adults

1215 + 392 = 1607 children

1607 + 1215 = 2822 peo­ple

 

2–  131 coins

2389 + 2531 = 4920 ( total num­ber of coins)

Qn 2

4920 — 120 = 4800

4800 ÷ 2 = 2400 ( Num­ber of coins in Box B at the end)

2531 — 2400 = 131 coins

 

3–  $1368

One blouse –>  $19 × 3 = $57

$57 × 24 = $1368

Con­tinue read­ing

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
  

Primary 3 SA1 Revision 1

P3-SA1-Ex1

Ans:

1–  3

2–  3

3–  1

4–  2

4 + 8 + 4 + 8 + 4 + 8 = 36

36 ÷ 4 = 9

Con­tinue read­ing

  

Primary 6 Circles Level 2 Ex 1

P6-Circles-L2-Ex1

Ans:

1–  12   4/7 m 

Diam­e­ter –>  2 × 2 m = 4 m

Cir­cum­fer­ence –>  22/7  × 4 m = 12   4/7 m 

 

2–   (2π + 8) cm

Diam­e­ter –> 2 × 4 cm = 8 cm

1/4 × π × 8 = 2π cm

2π cm + 4 cm + 4 cm = (2π + 8) cm

 

3–  77 cm²

2 quad­rants = 1 semi circle

1/2 × 22/7 × 7 × 7 = 77 cm²

 

4–   (18π + 12) cm

Perime­ter of big semi-circle –>  1/2 × π × 24
= 12π cm

Perime­ter of small semi-circle  –>  1/2 × π × 12 = 6π cm

Total perime­ter —>  12π cm + 6π cm + 12 cm = (18π + 12) cm

Con­tinue read­ing

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
  

Primary 5 April Problem Sums 2

P5-Apr-PSP-Ex 2

Ans:

1–  12 l

2–  $114

Qn 2

 

1u ->  $36 — $15 = $21

Stella (at first) –>  $21 + $36 = $57

$57 × 2 = $114

 

3–  8th day

1st and 2nd day ->  1/12 + 1/6 = 1/4 of his money

4/4 — 1/4 = 3/4 of his money left after the 2nd day.

3/4 ÷ 1/8 = 6 days

6 + 2 = 8 days

Con­tinue read­ing

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
  

Primary 4 Graphs Level 2 Ex 3

P4-Graphs-L2-Ex3

Ans:

1–  40 scoops

180 — 140 = 40 scoops

 

2–  $320 

$160 × 2 = $320 

 

3–  275 sticks

4–  Fri­day and Saturday

5–  20 cm

6–  Day 2 to Day 3

Con­tinue read­ing

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
  

Primary 3 April Review 2

P3-Apr-Review 2

Ans:

1–  3

2–  1

3–  4

4–  4

5–  2

Con­tinue read­ing

Share on Google+Share on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone