Tag Archives: Primary 4

Primary 4 CA2 Revision 3

P4-CA2-Ex 3

Ans:

1–  376 women
Qn 1

 
11u –> 2068

1u –> 188

188 × 2 = 376 women

 

2–  $49

Cost of 25 crates of apples –>  $58 × 25 = $1450

Cost of 3 crates of oranges —  $1597 — $1450 = $147

$147 ÷ 3 = $49

 

3–  $17

Cost of 6.5 kg of prawns –>  $24 × 6.5 kg = $156

Cost of 2 kg of fish –>  $190 — $156 = $34

$34 ÷ 2 = $17 

Con­tinue read­ing

Primary 4 CA2 Revision 2

P4-CA2-Ex 2

Ans:

1– 152.35

2–  2  1/4

3–  15 013

4–  22   1/50

5–  See below

Qn 5

 

 

 

 

Con­tinue read­ing

Primary 4 CA2 Revision 1

P4-CA2-Ex 1

Ans:

1–  3

2–  4

3–  3

4– 4

5–  2

29/50 + 7/100
= 58/100 + 7/100 = 65/100 = 0.65

 

6–  3

7–  1

1/3 ≈ 0.333

0.33 = 0.330

0.330 is smaller than 0.333

Con­tinue read­ing

Primary 4 June Review 1

P4-June-Review 1

Ans:

1–  3

2–  3

3–  2

4–  4

5–  4

6–   4

7–  4

Lisa –> 4u

Michelle –> 5u

4u –>  60 marks

1u –>  15 marks

15 marks × 5 =  75 marks

 

8–  2

Joshua’s age –>  36 + 3  3/5 = 39  3/5 years old

39   3/5 — 5  3/10 = 34  3/10 years old×

Con­tinue read­ing

Primary 4 SA1 Revision 5

P4-SA1-Ex 5

Ans:

1–  Twelve thou­sand, seven hun­dred and ninety-eight

2–  2568

3–  1885 / 1886 /1887 /1888/1889/1891/1892/1893/1894

4–  5/9

5–  875

6–  761

        761          ,        12 870     ,     24 969      ,     37 058    ,    49 137
( +12 109)     (+ 12 099)      (+ 12 089 )     (+ 12 079)

Con­tinue read­ing

Primary 4 March Problem Sums 5

P4-PSP-Mar-Ex 5

Ans:

1–  $96

2–  28 sweets

Qn 2

If 1 add 12 more sweets to Jacque­line, she will have 1 unit.

4u –>  100 + 12 = 112

112 ÷ 4 = 28 sweets

 

3–  a ->  $8250   b ->  $2475

Amount of money Melanie spent in Jan­u­ary –>  $825 × 2 = $1650

$1650 × 5 = $8250          (a)

$825 + $1650 = $2475      (b)

 

4–  5/8 m

5– 1175 stamps

Roger –> 1u

Joshua –> 4u

4u — 1u = 3u

3u –>  705 stamps

1u –>  235 stamps

235 × 5u = 1175 stamps

Con­tinue read­ing

Primary 4 February Review 5

P4-Feb– Review 5

Ans:

1–  4

2–  4

3–  2

1 whole –>   4 quarters

4 quar­ters × 3 = 12 quar­ters

 

4–  3

5–  2

4 = 36/9

38/9  -  36/9  =  2/9

 

6–  2

7–  2

Sharon’s mass ->  (64 — 8)/2 = 28 kg

Susan’s mass 28 kg + 8 kg = 36 kg

28/36  =  7/9

Con­tinue read­ing

Primary 4 October Problem Sums 4

P4-Oct-PSP-Ex 4

Ans:

1–  208 chicken pies

2–  17  1/3 kg

3–  $144

Qn

 

1u –>  $36 + $36 = $72

$72 × 2 = $144

 

4–  7 cm

Area of big rec­tan­gle –>  14 cm × 9 cm = 126 cm²

Area of unshaded rec­tan­gle –>  126 cm² — 98 cm² = 28 cm²

Length of AB –>  28 cm² ÷ 4 cm = 7 cm

 

5–  35 min­utes

Time the piano les­son ended —>  1h 40 min after 11 30 –>  13 10

Time dura­tion between 13 10 and 13 45 —>  35 min­utes

 

6–  32.5 kg

Ali­son + Brenda –>  61.5 kg
Ali­son + Chris­tine –>  67 kg
Brenda + Chris­tine –> 63.5

61.5 kg + 67 kg + 63.5 kg = 192 kg

A + A + B + B + C + C –>  192 kg

A + B + C –>  192 kg ÷ 2 = 96 kg

96 kg — 63.5 kg = 32.5 kg

Con­tinue read­ing

Primary 4 August Review 4

P4-Aug-Review 4

Ans:

1–  3

2–  3

3–  2

4–  4

5–  4

7.25 a.m. to 9.25 a.m (2 hour) –>  8 quarter-turns

8.25 a.m. to 9.40 a.m. (15 min) –>  1 quar­ter turn

8 + 1 =

Con­tinue read­ing

Primary 4 July Problem Sums 3

P4-July-PSP-Ex 3

Ans:

1–  $9153

$2178 + $6975 = $9153

 

2–  5  5/12 kg

The total mass of the nails–>  9   11/12 kg —   11/12 kg = 9 kg

Mass of the nails when they are half-filled –>  9 /2 = 4   1/2 kg

4   1/2 kg +  11/12 kg = 5   5/12 kg

 

3–  3456 canned drinks

128 × 27 = 3456 canned drinks

 

4–  56.58 kg

Qn 4

6u –>  169.74 kg

1u –>  28.29 kg

28.29 kg × 2 = 56.58 kg

Con­tinue read­ing