P3-Length, Mass and Volume-L1-Ex 1

Ans:

1– **1**

2– **3**

3– **3**

4– **2**

5– **2**

6– **4**

7– **2**

8– **2**

Mass of apple –> 640 g ÷ 4 = 160 g

160 g + 640 g = **800 g**

All your Primary Maths Resources

P3-Length, Mass and Volume-L1-Ex 1

Ans:

1– **1**

2– **3**

3– **3**

4– **2**

5– **2**

6– **4**

7– **2**

8– **2**

Mass of apple –> 640 g ÷ 4 = 160 g

160 g + 640 g = **800 g**

Posted in Length Mass and Volume, Primary 3

Tagged easy, length, mass, Maths, mcq, Primary 3, Singapore, Singapore Maths, Volume, Worksheets

Ans:

1– **4**

2– **3**

3– **1**

4– **1**

Odd numbers between 5 and 15 –> 7, 9, 11, 13

7 + 9 + 11 + 13 = **40**

5– **2**

6– **4**

7– **2**

8– **3**

9– **2**

10– **4**

7 × 9 = 63

63 × = **189**

Tagged easy, Maths, mcq, Primary 3, SA1, Singapore, Singapore Maths, Worksheets

Ans:

1– **3**

2– **2**

3– **1**

4– **1**

5– **3**

6– **2**

7– **4**

Number of stamps Javier had –> 135 × 6 = 810

810 + 135 = **945 stamps**

Tagged Maths, Primary 3, Review Paper, revision, Singapore, Singapore Maths, Worksheets

Ans:

1– **6854**

2– **2664**

3– **2790**

4– **8791**

5– **4000**

6480 — 2394 = 4086

80 + 6 = 86

4086 — 86 = **4000**

6– **9731**

8731 + 1000 = **9731**

Tagged CA1, easy, Maths, Primary 3, revision, SAQ, Singapore, Singapore Maths, Worksheets

Ans:

1– **4200 beads**

Number of beads Jennifer has –> 1866 + 468 = 2334

2334 + 1866 = **4200 beads**

2– **195 steps**

3– **67 cookies**

4– a –> **1277 men** , b -> **1085 more men**

Number of men who participated –> 1277 — 89 = 1188

Number of women who participated –> 123 — 20 = 103

1188 — 103 =**1085 more men **

5– **5460 stickers **

Number of months from February to October –> 9

9 × 20 = 180 more than January

5280 + 180 = **5460 stickers**

6– **$712**

Total amount of money Melody and Lisa have –> $2835 + $4259 = $7094

Amount of money each of them has in the end –> $7094 ÷ 2 = $3547

$4259 — $3547 = **$712**

Posted in Primary 3, Whole Numbers

Tagged difficult, heuristic, Level 3, Maths, Primary 3, problem sums, revision, Singapore, Singapore Maths, Whole Numbers, word problems, Worksheets

Ans:

1– **2**

2– **1**

3– **4**

4– **4**

5– **1**

6– **2**

7– **2**

Total length of Parts A and B –> 21 m — 9 m = 12 m

3u –> 12 m

1u –> **4 m**

Tagged Maths, Primary 3, Review Paper, revision, Singapore, Singapore Maths, Worksheets

Ans:

1– **1**

2– **4**

75 × 5 = 375

375 + 90 = **465**

3– **4**

4– **1**

5– **4**

14 hundreds and 47 tens = 1400 + 470 = 1870

1870 + 847 = **2717**

Tagged Maths, Primary 3, Review Paper, revision, Singapore Maths, Worksheets

Ans:

1– **$44**

Amount of money she spent -> $100 — $12 = $88

$88 ÷ 2 =** $44**

2– **3410¢**

3– **$173.80**

Cost of a fan -> $99.85 — $25.90 = $73.95

Total cost –> $99.85 + $73.95 =** $173.80**

4— **7 coins**

5– **$5.55**

6– **8 packets **

Amount of money Janet spent -> $20 — $4 = $16

$16 ÷ $2 = **8 packets **

Tagged easy, Maths, Money, Primary 3, Singapore, Singapore Maths, Worksheets

Tagged Maths, Primary 3, problem solving, Review Paper, revision, Singapore, Singapore Maths, Worksheets

Ans:

1– **3**

2– **2**

3– **3**

4– **2**

5– **3**

6– **4**

two 50¢-coins -> $1

three 10¢-coins -> $0.30

six 5¢-coins -> $0.30

Total -> $1 + $0.30 + $0.30 = **$1.60**