Primary 2 January Review 1

P2-Jan-Review 1

Ans:

1–  2

2–  2

2 hundreds = 200

3 tens 6 ones = 36

200 – 36 = 164

 

3–  2

4–  4

5–  2

5 hundreds 2 tens = 520

3 hundreds 1 ten 4 ones = 314

520 – 314 = 206

 

6–  1

7–  1

8–  3

700 – 500 = 200 = 20 tens

Continue reading

Merry Christmas

xmas

Maths Classes for 2015

Small group/1-to-1 tuition classes

Group classes will be conducted with no more than 6 students.

I will provide all worksheets and test papers at no extra cost.

Group classes — 2 hours per lesson, $140 for 4 lessons.
Location – Still Road (nearest MRT – Eunos)

Sat Class

Sat Class

NEW!!

Subarna, P3 (Changkat Changi Pri) ->  from 81% in SA1 to 95% in SA2

Qianqi, P4 (Mee Toh Sch) ->  from Band 2 in CA1 to 97% in SA2

Meena, P4 (RGPS) -> from 66% in SA1 to 91.5% in SA2

Alexis joined the Tue class after she scored 56% for her SA1. She improved by 36.5 marks after one Semester :)

Alexis joined the Tue class after she scored 56% for her SA1. She improved by 36.5 marks after one Semester :)

JJ failed her SA1. In one Semester, she improved by almost 50 marks.

JJ failed her SA1. In one Semester, she improved by almost 50 marks.

 

 

Good job Ryan (92%, up from 83% when he first joined)

Good job Ryan (92%, up from 83% when he first joined)

Faith's SA1- she improved by 24 marks in one term :)

Faith’s SA1- she improved by 24 marks in one term :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Available slots:

Mon — 3 – 5 p.m.

Tue — 3 – 5 p.m.

Sat —   10 a.m. – 12 p.m.    FULL!

Sat —  1 – 3 p.m.

Call me for 1 free trial class.

 

 

Unfortunately, for individual lessons, I can only accept students living in the East.

1-to-1 lessons — 1.5 hour per lesson, $60 per hour.

Feel free to call/sms/email me at 91603500; ange@talkingmaths.com  for more information. No obligations!

Well done Qianqi (Band 1, improvement from a Band 2 in one term)

Well done Qianqi (Band 1, improvement from a Band 2 in one term)

 

Primary 6 Algebra Level 3 Ex 3

P6-Algebra-L3-Ex3

Ans:

1–  (20 + 5n) cm

1st piece –>  1u

2nd piece –>  2u

3u –>  60 cm

1u –>  20 cm (1st piece)

20 cm + 5 cm = (20 + 5n) cm

 

2–  96z cm

Length of longest side –>  24× 2 = 48cm

24+ 24+ 4896z cm

 

3–  $(5 – 0.50d)

Cost of 5 pencils –>  $0.50 × = $0.50d

$5 – $0.50$(5 – 0.50d)

 

4–  a–>  (8+ 10) sweets ,   b –>  (20 + 10)/3 sweets 

Number of sweets Rebecca had –>  4f × 2 = 8sweets

Number of sweets Tanya had –>  (8 + 10)  ———– (a)

Total number of sweets –>  4f + 8f + 8+ 10 = (20 + 10)

(20+ 10) ÷ 3 = (20+ 10)/3 sweets  ————–(b)

 

5–  a –>  $(– 16)/2 ,   b –>  $34

2u –>  $(y – $16)

1u  (sandals) –>  $(y – 16)/2    ———— (a)

Cost of sandals ->  $(52-16)/2 = $18

$18 + $16 = $34   —————–(b)

Continue reading

Primary 3 January Review 4

P3-Jan-Review 4

Ans:

1–  3

2–  2

[Add 201 to the previous term]

 

3–  2

4–  3

5–  4

6–  3

7–  3

9000 – 60 = 8940

Continue reading

Peace For Paris

PrayforParis

 

 

 

 

One of my closest friends is living with her family in Paris. Just wanna let her know my thoughts and prayers are with her and everyone in Paris. I hope her sister’s husband, who is a fire-fighter, will come home safe.

Stay safe Anne-Laure!

Primary 3 January Review 3

P3-Jan-Review 3

Ans:

1–  2

2–  3

3–  3

4–  3

5–  4

6–  1

7–  4

8–  3

9–  4

Number of girls in the class ->  24 + 5 = 29

29 + 24 = 53 pupils

Continue reading

Primary 6 Algebra Level 1 Ex 5

P6-Algebra-L1-Ex 5

Ans:

1–  3

2–  4

3–  2

4–  4

Length of rectangle –>  (z+ 7) cm

z + z + 7 + z + z+ 7 = (4z + 14) cm

 

5–  1

6–  2

4 pencils –>  n cents

20 pencils ->  n¢× 5 = 5¢

5n cents – $1 = (5n – 100) cents

Continue reading

Primary 3 SA2 Revision 7

P3-SA2-Ex 7

Ans:

1–  2

2–  4

3–  4

4–  1

5–  2

6 + 12 + 18 + 24 = 60

60 ÷ 6 = 10

Continue reading

Primary 6 August Problem Sums 9

P6-PSP-Aug-Ex 9

Ans:

1– 28 cm

Square numbers are 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, etc …

The two possible square numbers that add to 74 are 25 and 49

5 cm × 5 cm = 25 cm²

7 cm × 7 cm = 49 cm²

7 cm × 4 = 28 cm

 

2–  355 more marbles

Number of boys –>  3 + 5 = 8

Units of marbles each girl received –>  1u

Units of marbles each boy received –>  1u + 30

Total received by the 8 children –>  1u × 3 + (1u + 30) × 5 = 8u + 150

8u + 150 marbles ->  570 marbles

8u –>  570 – 150 = 420 marbles

1u –>  102.5 marbles

(5u + 150) – 3u = 2u + 150

(102.5 × 2) + 150 = 355 more marbles

 

3–  $71.50

7 durians + 10 mangoes –>  $57

[1 durian + 1 mango –>  $7.50] × 7
–>  7 durians + 7 mangoes –>  $52.50

Therefore, $57 – $52.50 = $4.50 –>  3 mangoes

1 mango–>  $4.50/ 3 = $1.50

1 durian –>  $7.50 – $1.50 = $6

4 durians + 3 mangoes –>  $6 × 4+ $1.50 × 3 = $28.50

$100 – $28.50 = $71.50

 

4–  15 : 6 : 10

Red   :  Blue                      Blue   :   Purple
5      :     2                             3      :      5

–>  15    :     6                             6      :    10

Red   :   Blue   :   Purple
15   :    6    :   10

 

5–  56 cm

Height of water level at first –>  5/8 × 64 cm = 40 cm

1600 cm³ ÷ (10 × 10) cm² = 16 cm

16 cm + 40 cm = 56 cm

 

6–  200 cookies

[Constant Difference]

At first:

Joanna –>  250 cookies

Sharon ->  350 cookies

In the end –>        Joanna  :  Sharon
3       :         5

2u –>  100

1u –>  50

8u –>  50 × 8 = 400 cookies left

600 – 400 = 200 cookies

 

7–  $13.50

5 small towels + 6 big towels –>  $34.50

6 small towels + 5 bog towels –>  $34.50 – $4 = $31.50

11 small towels + 11 big towels –>  $34.50 + $31.50 = $66

1 small towel + 1 big towel –> $66/ 11 = $6

5 small towels + 5 big towels –>  $6 × 5 = $30

1 big towel –> $34.50 – $30 = $4.50

$4.50 × 3 = $13.50

Continue reading